Bolighjemmeside er lovlig

Folkene bag den fynske bolighjemmeside, boligtilbolig.dk, er i deres gode ret til at formidle boliger elektronisk. Det mener Odense Politi efter at hjemmesiden blev meldt til politiet.

Boligtilbolig.dk er en elektronisk boligavis, hvor folk kan sætte deres huse til salg.

Dansk Ejendomsmæglerforening mener, hjemmesiden er ulovlig, fordi folkene bag ikke er ejendomsmæglere eller advokater.

Men politiet mener ikke, der er rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart og dropper derfor at trække sidens ejere i retten, oplyser Thomas Kildemoes.

Han står bag boligtilbolig.dk sammen med Peter Grøftehauge, der også driver handel med biler via internettet.

- Vi havde ventet, at sagen ville ende sådan, men selvfølgelig sover vi en anelse bedre om natten uden at have en politianmeldelse hængende over nakken, siger Thomas Kildemoes.

Billigere bolighandel

Boligtilbolig.dk søger nu en ejendomsmægler for at udvide siden til at drive egentlig mæglervirksomhed.

Indtil 1. juli var det kun tilladt, hvis ejeren af virksomheden var ejendomsmægler. Men som et led i en liberalisering af boligmarkedet har regeringen fjernet det krav.

Regeringens holdning er, i følge Thomas Kildemoes, medejer af boligtilbolig.dk, at priserne for hushandeler er for høje.

Derfor forventer han yderligere liberalisering. For eksempel at der åbnes mulighed for at flere ejendomsmæglere kan have det samme hus til salg og åbning for deciderede auktioner over huse.