Boligpriser stiger på hele Fyn: Stort hop på små øer

Det er blevet dyrere at købe hus på hele Fyn. Særligt i økommunerne har man mærket en stigning.

Boligpriserne i Danmark er steget rekordmeget fra 2020 til 2021, og det kan også mærkes på Fyn.

Kvadratmeterpriserne er steget med otte procent fordelt over hele Fyn, og i gennemsnit giver man nu 12.098 kroner per kvadratmeter på Fyn.

De stigende priser hænger blandt andet sammen med et faldende udbud.


Oliver Laursen, der er indehaver af Home i Nyborg, fortæller, at det giver gode kår for sælgende, men samtidig ser han en risiko for at markedet “bider sig selv i halen”.

- Tit så skal der en eller anden form for gnist til, for at man vælger at sætte sit hus til salg. Det kan ofte være, fordi man bliver inspireret, når man ser noget andet på markedet, man er interesseret i. Den mulighed har ikke været der, fordi udbuddet er så lavt, fortæller han.

Rekordår

De nye tal kommer fra Boligsiden, som er ejet af størstedelen af de danske ejendomsmæglere.

På landsplan er kvadratmeterpriserne steget med 12 procent i forhold til marts sidste år, og det er den højeste årlige stigning, siden Boligsiden begyndte at føre statistikken i 2010.

Ifølge OIiver Laursen er det hektiske boligmarked forbundet med usikkerhed hos potentielle sælgere.

- Folk bliver positivt overraskede, når de hører, hvordan de står i forhold til et salg, men samtidig er der en usikkerhed, fordi man ikke ved, hvad man skal videre til, siger han.

De stigende priser har gjort sig gældende for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Det seneste år er sommerhuspriserne steget med 22,4 procent, mens ejerlejlighederne er steget med 4,1 procent. 

Stort hop på små øer

Den højeste kvadratmeterpris på Fyn finder man i Odense, hvor boliger i gennemsnit går til 17.232 kroner per kvadratmeter.

Den laveste kvadratmeterpris er på Langeland, og ligger på 5.785 kroner per kvadratmeter.

Prisudvikling i kvadratmeterpriser på Fyn 


Til gengæld er Langeland også den kommune, hvor priserne er steget mest. I forhold til marts sidste år er det blevet 28 procent dyrere at købe hus på Langeland.

Ærø Kommune har oplevet den næsthøjeste stigning med 20 procent.

Odense og Nordfyn er de kommuner, der har mærket mindst til stigningen, men i begge kommuner er kvadratmeterprisen alligevel steget med fire procent.