Bombelignende genstand i Lillebælt

En fisker i Lillebælt hev tirsdag en større fangst om bord. En fisk var det ikke - men derimod et efterladenskab fra den seneste verdenskrig.

-

En fisker i Lillebælt hev tirsdag en større fangst ombord. En fisk var det ikke - men derimod et efterladenskab fra den seneste verdenskrig. Efter at have snakket sagen igennem med Søværnets Operative Kommando valgte fiskeren at droppe våbnet igen.


En tysk raket


Tirsdag eftermiddag var kutteren på vej ind til havnen i Sønderborg. Beredskabsstyrelsen fra kasernen i Haderslev var tilkaldt for at rense kutter og besætning for det tilfældes skyld, at der var tale om en sennepsgasbombe. Politiet i Sønderborg oplyser dog, at den lokale indsatsleder har vurderet, at der lige så vel kan have været tale om en tysk V1-raket.


Raketten er stadig i Lillebælt


Søværnets dykkere skal senere undersøge bomben, som fiskeren efterlod på havbunden for at vurdere, om den skal sprænges væk. Fiskeren har muligvis fået fat i den gamle ammunition, fordi han har fisket tæt på et område syd for Als, hvor der efter krigen blandt andet blev dumpet nervegas.


/ritzau/