Bombetrussel: DSB indsætter busser i stedet for tog

Strækningen mellem Nyborg og Fredericia bliver kørt af busser, mens politiet undersøger bombetruslen i Odense.

DSB indsætter busser på strækningen mellem Nyborg og Fredericia, mens politiet arbejder på Odense Banegård, efter at en bombetrussel er indløbet fredag eftermiddag, oplyser DSB.

- Vi indsætter busser mellem Nyborg og Fredericia, da Fyens politi har oplyst os, at man indsætter bombehunde til at afsøge Odense Banegårdscenter, oplyser DSB.

DSB tør endnu ikke sige noget om, hvor lang tid politiets arbejde i Odense kommer til at tage, og man anbefaler derfor passagerer til at holde sig opdateret på rejseplanen.

- Sidste år var der en lignende bombetrussel i Odense, hvor der også blev indsat bombehunde. Den aktion tog et par timer, men vi tør ikke sige præcis, hvor lang tid denne aktion kommer til at tage, oplyser DSB og henviser til Fyns Politi, der står for aktionen.

Der vil fortsat køre tog mellem Aarhus og Fredericia og mellem Nyborg og Københavns Hovedbanegård.

Tog der kommer fra Aarhus vil stoppe og vende om på Fredericia. Det samme er tilfældet med tog, der kommer fra København til Nyborg.

Det kan risikere at skabe nogle forsinkelser på de strækninger, men DSB har endnu ikke overblik over, hvordan busserne og togene kommer til at køre.

Lige nu arbejder DSB på at samle så mange busser som muligt til at sætte ind på strækningen mellem Nyborg og Fredericia.

Fredag er normalt en travl rejsedag, da folk rejser hjem på weekend, men dagen presses yderligere af de mange julerejsende.