I det fynske folks tjeneste

Bonus skal fjerne patientkøer

En kontant pengebonus til sygeplejersker, laboranter, læger og andre personalegrupper skal være med til at nedbringe ventetiden for patienter i Region Syddanmark.

Sygehusene i Region Syddanmark kæmper for at give patienterne en hurtig diagnose, men ofte hober henvisningerne sig op, og patienterne kommer til at vente.

Men fra den 1. september skal alle patienter i følge en ny lov have en diagnose eller en plan for at klarlægge en diagnose inden en måned. Regionen vil med den nye bonus have afviklet puklen af henvisninger inden den nye lov træder i kraft.

- Vi har været nødsaget til at give vores afdelinger en hjælpende hånd for at få udryddet de irriterende pukler, som medarbejderne nogle steder kæmper med. Bonussen kan blandt andet bruges til at finansiere overarbejde, så vores afdelinger er klar til 1. september, hvor de nye rettigheder træder i kraft, siger sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S).

De nye bonusser bliver udløst, hvis afdelingerne kan få kontakt til en større andel patienter inden for 14 dage sammenlignet med samme måned det foregående år. Ordningen skal foreløbig kører frem til september 2014.