I det fynske folks tjeneste

Borgmester finder sig ikke i minister-afvisning i sag om løb over Storebæltsbroen

Kenneth Muhs (V) og hans kollega i Slagelse, Stén Knuth (V) vil ikke acceptere transportminister Ole Birk Olesens (LA) afvisning og beder nu om et møde.

9. september vil motionsløbere krydse Storebæltsbroen for formentlig sidste gang.

"Som minister har jeg en særlig pligt til at tænke på hele landets bedste, når jeg træffer beslutninger. Den faste forbindelse over Storebælt spiller en helt central rolle i Danmarks infrastruktur. Den binder landsdelene sammen og er for de fleste borgere i realiteten den eneste mulighed for at rejse mellem Fyn og Sjælland."

Blandt andet denne argumentation står at læse i et brev, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) har sendt til Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og hans kollega i Slagelse, Stén Knuth (V).

Ministeren er fuldstændig afvisende, når det gælder en mulig genovervejelse af hans forbud mod motionsløb over Storebæltsbroen. Det havde de to borgmestre sammen med en masse argumenter bedt ham gøre i et brev.

Læs også Ny måling: Flertal af danskerne siger ja tak til broløb

Den totale minister-afvisning får dog ikke borgmestrene til at opgive kampen for at bevare den store løbebegivenhed med en omsætning på op imod syv millioner kroner og hjulpet til verden af 900 frivillige fra idrætsklubber, der efterfølgende modtager kontant støtte for hjælpen.

- Vi har bedt om et møde med ministeren, så vi kan se ham i øjnene, når vi kommer med de mange argumenter for at bevare denne unikke løbebegivenhed hvert tredje år med så stor betydning for Nyborg og Slagelse. Storebæltsbroen er jo vores fælles ejendom, så vi kan slet ikke forstå, at de få timer med nedsat hastighed en lørdag aften hvert tredje år skulle være så stort et problem for trafikken over broen, siger Stén Knuth til Sjællandske.

Læs også Løb over Storebæltsbroen har været uden de store trafikale gener