Borgmester: Sådan kan vi styrke lufthavnen i Odense

H. C. Andersen Airport har ambitioner om rutefly til europæiske storbyer, og det vil Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, gerne støtte op om - i fællesskab med de andre fynske kommuner.

Udsigten til rutefly i Beldringe gør også Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), glad. Han ser ikke kun en fordel for fynboer, der gerne vil rejse på ferie, men også for erhvervslivet. For flere afgange til og fra H. C. Andersen Airport øger muligheden for vækst og hurtigere kontakt til internationale forretningsforbindelser.

Han mener, kommunerne på Fyn bør tale om et samarbejde for at brede lufthavnens vinger længere ud.

Et stykke fælles fynsk infrastruktur

Det er den nyopstartede direktør, Hans Okholm Vejrup, der ønsker at tiltrække rutefly og chartertrafik, og det vil Peter Rahbæk Juel bakke op om ved at få flere kommuner med i ejerskabskredsen.

- Der er ingen tvivl om jo stærkere end ejerkreds vi kan få bag H. C. Andersen Airport, desto bedre kan vi udvikle den, siger han.

Der bliver ifølge borgmesteren i forvejen talt om mange andre ting kommunerne imellem, og i den snak skal den fynske lufthavn tilføjes.

- Det er et stykke fælles fynsk infrastruktur, så jeg synes, det er et oplagt diskussionsemne blandt de fynske kommuner, hvordan vi kan styrke H. C. Andersen Airport, siger Peter Rahbæk Juel.

Det nye roboteventyr

Det er ikke kun kommunerne i Odense og på Nordfyn, der er placeret omkring Beldringe, som får noget ud af lufthavnen:

-  Vi kan se, at de, der rejser fra lufthavnen, er fra hele Fyn og også fra Jylland, siger Peter Rahbæk Juel.

Ligesom kommunerne har samarbejdet om den fynske robotudvikling, mener Peter Rahbæk Juel, at det skal gentages i forbindelse med de droneflyvninger, som bliver testet hos H. C. Andersen airport.

- Der er en kæmpe satsning på droneudvikling derude, som kan blive det næste roboteventyr. Det vil være rigtig stærkt, hvis vi på Fyn står sammen om den udvikling.

Og det vil det ifølge borgmesteren være ærgerligt, hvis kun Nordfyns og Odense kommuner skal stå alene i ejerkredsen bag lufthavnen med det store potentiale.