I det fynske folks tjeneste

Borgmester til regeringen: Bliver TV 2 i Odense ved et salg?

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel efterlyser svar fra kulturminister Mette Bock, der foreløbig er tavs.

Peter Rahbæk Juel er bekymret med udsigten til, at en ny ejer ikke er forpligtet at lade TV 2 blive i Odense. Foto: TV 2

Mens regeringen arbejder på at gøre TV 2 salgsklar, efterlyser Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) klart svar på stationens fremtidige placering i Odense.

Det skriver Jyllands-Posten.

Odense-placeringen fremgår i dag af TV 2’s public service-tilladelse fra 2003.

- Når regeringen i sit regeringsgrundlag bruger så meget krudt på at tale om, at arbejdspladser skal flyttes ud af København til resten af landet, undrer det mig, at de ikke har gjort det meget tydeligt, at et salg af TV 2 kun vil finde sted på en præmis om, at kanalens hovedsæde forbliver i Odense, siger Rahbæk Juel til Jyllands-Posten.

Han kalder det en katastrofe, hvis en ny TV 2-ejer lader arbejdspladserne sive langtsomt fra Odense til København:

- Der er i dag omkring 550 ansatte på TV 2 i Odense, som betyder meget for byen. Og man skylder de TV 2-ansatte i byen en sikkerhed for deres arbejdes fremtidige placering. TV 2 er blevet en stadig vigtigere arbejdsplads på Fyn. Det skyldes naturligvis de mange journalistiske stillinger, men også - som konsekvens af branchens digitalisering - at der er opstået flere og flere it-job, da alle TV2-job knyttet til it- og digitalisering er placeret i Odense, siger han til Jyllands-Posten.

Han får støtte af Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, mens kulturminister Mette Bock (LA) i en mail til avisen ikke ønsker at kommentere på Peter Rahbæk Juels bekymringer.

- Regeringens oplæg til et evt. salg vil indgå i regeringens samlede medieudspil primo 2018, og vi ønsker derfor ikke at komme med politiske udmeldinger, før vi har et samlet regeringsudspil klar, skriver hun.