Borgmestre: Drop besparelser på kommunale beredskaber

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs er valgt som formand for det nye Beredskab Fyn. Han opfordrer regeringen til at droppe de planlagte besparelser.

Borgmester i Nyborg Kenneth Muhs blev onsdag valgt som den første formand for Beredskabskommissionen for Beredskab Fyn, der er en sammenlægning af de ni kommunale redningsberedskaber fra Assens, Fåborg-Midtfyn, Ærø, Langeland, Nordfyn, Odense, Kerteminde, Svendborg og Nyborg kommuner.

Beredskab Fyn opstår som en udløber af den aftale, den tidligere regering indgik med Kommunernes Landsforening (KL), der pålagde at sammenlægge de 87 kommunale beredskaber, så der fra 1. januar 2016 blot var 20 beredskaber.

Samtidig forpligtede landets kommuner sig til at spare i alt 125 mio. kr. på de beredskaberne.

- Jeg kan på vegne af alle ni borgmestre i Beredskab Fyn oplyse, at kommunerne på Fyn ved etableringen af Beredskab Fyn har indfriet vores del af aftalen. Med til aftalen hører også, at kommunerne, der ejer Beredskab Fyn, skal aflevere seks mio. til staten, selvom de ni fynske kommuner, står med fuldstændig samme borgernære udfordringer, som regeringen har begrundet annulleringen af de statslige besparelser med, siger Kenneth Muhs i en pressemeddelelse.

Kenneth Muhs kan se gode perspektiver i sammenlægningerne, men opfordrer i samme åndedrag regeringen til at trække de planlagte besparelser tilbage - præcis som man netop har gjort på det statslige beredskab. 

- Med etableringen af Beredskab Fyn får vi et sammenhængende beredskab, der på mange måder giver rigtig god mening, men besparelserne er af en størrelse, hvor beredskabet på visse områder vil blive påvirket. Derfor opfordrer vi til, at regeringen også på det kommunale område revurderer situationen og dropper de planlagte besparelser.

Oversigt

    Oversigt