Borgmestre i forbøn for IKEA

Odenses borgmester Anker Boye (S) og amtsborgmester Jan Boye (K) mødes torsdag med miljøministeren, med en opfordring om at lade IKEA bygge i Odense.

-

Odenses borgmester Anker Boye (S) og amtsborgmester Jan Boye (K) mødes torsdag med miljøministeren, med en opfordring om at lade IKEA bygge i Odense.

Den svenske møbelkoncern IKEA har længe ville bygge ny butik i Odense, til erstatning for den lille i Fynbyen nær Bilka. Men hidtil har planloven sat en stopper for centerbyggerier i provinsen. Den forsøger de to borgmestre at få en undtagelse fra.

20.000 kvadratmeter
IKEA - der i forvejen ejer grunden ved Fynbyen - ønsker at opføre et helt nyt møbelhus på 20.000 kvadratmeter. Det skal erstatte den lille butik, samt IKEA Outlet, der midlertidig ligger i den gamle Cinemaxx-bygning i Odense centrum.

Vil styrke hele Fyn
De to borgmestre går aktivt ind i IKEAs ønske, fordi de mener by-udviklingen vil styrke hele Fyn. \"Byernes potentiale og udbud af service herunder detailhandel er også parametre, der vil have betydning for byernes som dynamoer for en regional udvikling og for at skabe en attraktiv region\", fremgår det af et amtsligt notat omkring IKEA.

Fire huse istedet for et
Hvis miljøministeren ikke ser velvilligt på det store møbelhus, fremlægger de to borgmestre en ny ide: Istedet for at bygge ét møbelhus, kan IKEA etablere fire op af hinanden. Regionplanen tillader nemlig byggeri på op til 5.000 kvadratmeter!
\"Den løsning vurderes dog kunstig og uhensigtsmæssig\", slutter notatet.