Børnehospital til 38 millioner kroner på vej

Fyns Amt er nu klar til at investere omkring 38 millioner kroner i landets første børnehospital. H.C. Andersen Børnehospital skal ligge i nye og nyrenoverede bygninger ved Odense Universitetshospital, og skal sikre trygge rammer for syge børn og deres forældre.

-

Fyns Amt er nu klar til at investere omkring 38 millioner kroner i landets første børnehospital. H.C. Andersen Børnehospital skal ligge i nye og nyrenoverede bygninger ved Odense Universitetshospital, og skal sikre trygge rammer for syge børn og deres forældre i hele Region Syddanmark.

Når børn er syge bliver de hurtigere raske i trygge og venlige omgivelser. Det er den grundlæggende filosofi bag det nye H.C. Andersen Børnehospital. I langt de fleste tilfælde kan børn blive behandlet hjemme, men når det er nødvendigt med indlæggelse, skal det fremover være muligt at få far eller mor med på sygehuset.

Mor og far med


En ny Eventyrgang skal skabe sammenhæng på børnehospitalet

Derfor skal det nye Børnehospital bestå af et- og to-sengs stuer - i modsætning til nu, hvor børneafdelingen har flere stuer med tre og fire senge.

- Vi vil skabe så hjemlige og trygge rammer som muligt. Derfor er det vigtigt at alle børn får mulighed for at mindst én af forældrene kan bo sammen med dem på børnehospitalet. For når børnene er trygge er de meget nemmere at få behandlet, siger Arne Høst, der er ledende overlæge på OUH?s børneafdeling.

Eventyrgang

Temaet på børnehospitalet bliver som navnet antyder den fynske eventyrdigter. Allerede ved den nye og selvstændige hovedindgang til H.C. Andersen Børnehospitalet vil børnene blive modtaget i venlige og trygge rammer.

En såkaldt \"Eventyrgang\" skal skabe forbindelse og sammenhæng mellem alle afsnittene på børnehospitalet. Gangen skal bygges op omkring H.C. Andersens eventyr og være et fristed, hvor børn og voksne kan lege og hygge sig, når de ikke befinder sig på stuerne.

Tre etaper

H.C. Andersen Børnehospital skal efter planen opføres i tre etaper. I alt skal omkring 2.500 kvadratmeter bygges om, og der skal opføres nye bygninger på over 4000 kvadratmeter. Blandt andet skal der opføres en helt ny 1. sal ovenpå den nuværende børneafdeling.

I 1. etape skal der blandt andet opføres ny hovedindgang, Eventyrgang og en 1. etage. I 2. etape og 3. etape skal der bygges nye lægekontorer til børnehospitalet.

I følge byggeplanen skal den første etape af H.C. Andersen Børnehospital stå klar i november 2005.

Privat indsamling

1. etape af  byggeriet af Børnehospitalet kommer til at koste omkring 38 millioner kroner. Fyns Amt har allerede afsat penge til byggeriet i budgetforliget for næste år. De næste etaper koster 2,9 mio. kr og 12,5 mio. kr, og i alt løber Børnehospitalet op i næsten 54 mio. kr.

Derudover er det planen, at udgifter til udstyr og indretning af hospitalet skal samles ind via en privat fond. Fyns Amt, OUH?s børneafdeling og Fionia Bank vil i næste uge sætte en privat indsamling i gang, der har til formål at hjælpe Børnehospitalet med indretningen.