Bortviste kranførere renset for tyveri

Tre tidligere medarbejdere ved Odense Havn er blevet renset for en mistanke om at have stjålet skrot fra Odense Havn.

De tre havnearbejdere, der alle havde arbejdet for Odense Havn i mange år, blev i oktober bortvist fra Lindøterminalen og senere meldt til politiet. Odense Havn følte sig overbeviste om, at de tre medarbejdere havde stjålet og videresolgt skrot for 84.000 kroner.

Men nu er sigtelserne mod alle tre frafaldet af Fyns Politi.

- Det bekræftiger os jo bare i, at der aldrig har været nogen sag, siger Leif Arnold Kristensen, der er tidligere tillidsmand og kranfører ved Odense Havn gennem 16 år.

I følge kranføreren havde det været en årelang kotume på havnen, at medarbejderne kunne sælge en smule skrot de fik ved oprydning og fra forskellige firmaer. Pengene gik til kaffekassen og til en årlig fest for medarbejderne.

- Jeg tror, at ledelsen i Odense Havn har haft en anden dagsorden og bare har forsøgt at komme af med os, siger den tidligere tillidsmand.

De tre medarbejdere har nu med hjælp fra deres fagforening indbragt sagen for Arbejdsretten med krav om erstatning for uretmæssig afskedigelse.

Havnedirektør Carsten Aa ved Odense Havn ønsker ikke at kommentere, at sigtelserne mod hans tre tidligere medarbejdere er frafaldet.