Boye: Samlet fynsk front mod brotaksterne

Fyns nyvalgte amtsborgmester vil nu samle alle borgmestre på Fyn i et forsøg på at skabe en fælles fynsk front mod de høje brotakster over Storebælt. Jan Boye har indkaldt Fyns 32 borgmestre til møde sidst i februar. 

-

Fyns nyvalgte amtsborgmester vil nu samle alle borgmestre på Fyn i et forsøg på at skabe en samlet fynsk front mod de høje brotakster over Storebælt. Jan Boye har indkaldt Fyns 32 borgmestre til møde sidst i februar.


Følg eller deltag i debatten om brotaksterne


Fyn skal tale med én stemme over for partierne bag Storebæltsforliget. Amtsborgmester Jan Boye(K) vil på et møde 28. februar forsøge at få opbakning fra alle fynske borgmestre til en fælles henvendelse til trafikministeren, regeringen og folketingspartierne.


\"Hvis vi kan skabe en samlet fynsk front for en nedsættelse af brotaksterne vil det være et flot signal at sende til regeringen. Det er utrolig vigtigt for udviklingen på hele Fyn, at vi får et andet prisniveau på Storebælt\" , siger Jan Boye(K).


Opbakning fra Ørbæk
Og meget tyder på, at de fynske borgmestre er mere end villige til at bakke op om en fælles fynsk henvendelse til regeringen. I Ørbæk Kommune har de længe kunnet mærke konsekvenserne af niveauet på brotaksterne.


\"Det er helt klart en hæmsko for erhvervsudviklingen og for vores bestræbelser på at skaffe flere borgere til kommunen. Med de nuværende billletpriser har de østfynske virksomheder meget store transportomkostninger, hvis de har kunder på Sjælland. Samtidig er det næsten umuligt at bo på Fyn og så arbejde på Sjælland, og det er en væsentlig årsag til at vores befolkningstal er stagnerende\", siger Kaj Refslund(V), borgmester i Ørbæk.


Kontakt til Bendtsen
Flere andre borgmestre har tidligere udtrykt de samme holdnigner som Jan Boye og Kaj Refslund. Til februar vil det vise sig om der kan skabes fællles fodslaw blandt alle borgmestrene.


Udover at holde møde med de fynske borgmestre om brotaksterne, vil Jan Boye også tage kontakt til Odenses borgmester Anker Boye og sin partifælle, Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen(K) for at få ændret takstpolitikken.


Skriv din mening om brotaktserne over Storebælt. Følg debatten her.