Brandvæsen kører igen alene i Vollsmose

Odense Brandvæsen nægter ikke længere at køre ind i Odensebydelen Vollsmose uden politibeskyttelse. Det havde brandvæsenet ellers besluttet, efter at redningsmandskab blev mødt med stenkastende unge med udenlandsk baggrund, da de blev kaldt ud til en påsat brand i en affaldscontainer i maj, skriver Politiken.

-

Odense Brandvæsen nægter ikke længere at køre ind i Odensebydelen Vollsmose uden politibeskyttelse.
Det havde brandvæsenet ellers besluttet, efter at redningsmandskab blev mødt med stenkastende unge med udenlandsk baggrund, da de blev kaldt ud til en påsat brand i en affaldscontainer i maj, skriver Politiken.

Naboer måtte træde til
Årsagen til holdningsændringen er en brand i en lejlighed, som kunne have kostet menneskeliv.
Mens ilden havde fat i lejligheden, holdt slukningskøretøjerne stille uden for området for at vente på politiet.

Naboer i opgangen måtte selv sørge for at få lejlighedens beboer reddet ud.

Møde om situationen
Odense Politi og brandvæsenet har siden holdt møde for at tage situationen omkring brandfolkenes sikkerhed under arbejde i Vollsmose op til revision - herunder spørgsmålet om politibeskyttelse. 

\" Vi er blevet enige om at skaffe bredere efterretningsgrundlag, når der kommer anmeldelse om brand i området\", oplyser chefpolitiinspektør John Jacobsen, Odense Politi, til bladet. 

Politiet vurderer
\"Det vil sige, at politiet på forhånd skal forsøge at skaffe yderligere oplysninger om, hvad der brænder, og hvor mange tilskuere der er på stedet. Ud fra det bliver det så vurderet, hvorvidt brandvæsenet kan køre ind, uden politiet er til stede\", siger chefpolitiinspektøren.

/ritzau/