I det fynske folks tjeneste

Brasilianere klager over politiet

De fem unge brasilianere, der lørdag nat blev afvist på diskotek Mosaik i Odense, fordi de var udlændinge, klager nu over Fyns Politi.

Danielle Ipsen og hendes veninder vil nu klage over Fyns Politi

De fem unge blev lørdag nat nægtet adgang til diskotek Mosaik med den begrundelse, at de var udlændinge.

- Dørmanden sagde adskillige gange, at vi ikke kunne komme ind fordi vi var udlændinge. Han erkendte, at der var tale om racisme, og forklarede at det var en ordre fra hans chef, forklarer Danielle Ipsen, der var én af de fem unge brasilianere.

Afvist af politiet

Da gruppen kort efter ville anmelde den ulovlige diskrimination til Fyns Politi, nægtede ordensmagten at tage imod anmeldelsen.

- Vi fik at vide at vi skulle gå hjem og glemme det igen, siger Ozileia De Melo.

Søndag lykkedes det dog de unge at få afleveret en anmeldelse af diskotek Mosaik til Fyns Politi.

Vil klage

Fyns Politi bekræfter at de har modtaget en anmeldelse, og nu vil ordensmagten efterforske sagen nærmere. Politiet har dog ingen forklaring på hvorfor det skulle være så svært for brasilianerne at få lov at anmelde sagen.

- Jeg ved ikke hvorfor kollegerne har afvist sagen, det kan der være mange grunde til, lyder det fra Ebbe Kroggaard fra Fyns Politi.

Politiet opfordrer de unge til at klage, hvis de føler sig dårligt behandlet.
- Jamen, så klager vi over politiet. Det kan ikke være rigtigt, at man skal kæmpe for at aflevere en anmeldelse om et ulovligt forhold, siger Danielle Ipsen.

Diskotek undskylder

Ejeren af diskotek Mosaik, Henrik Welander, gav dog samtidig de fem brasilianere en uforbeholden undskyldning.

- Det er en helt klar fejl og det er vores ansvar, og nu vil vi se indad og tage en snak med vores kontrolpersonale, siger Henrik Welander.