Brixtofte hænger i tynd tråd som fynsk folketingskandidat

Peter Brixtoftes fynske partifæller er rystede efter den seneste udvikling i Farum-sagen. Lørdag aften gik Bagmandspolitiet ind i sagen og slog til på ni adresser i Farum, bl.a. i borgmesterens private bolig.

-

Peter Brixtoftes fynske partifæller er rystede efter den seneste udvikling i Farum-sagen. \"Hvis anklagerne holder stik, er Peter ikke vores folketingskandidat næste gang,\" siger Venstres formand i Otterupkredsen.


Lørdag aften gik Bagmandspolitiet ind i sagen og slog til på ni adresser i Farum, bl.a. i borgmesterens private bolig.


Det fynske folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt kalder sagen for tragisk, men glæder sig samtidig over, at ingen andre kommuner har kopieret \"Farum-modellen\".


\"Når jeg har været ude til politiske møder, har folk tit spurgt: Hvorfor kopierer I ikke bare Farum-modellen. Nu viser det sig tilsyneladende, at vi har valgt rigtigt i Odense Kommune og andre steder, når vi har fulgt vores egen linje. Farum-modellen ser ud til ikke at have holdt vand.\"


Også Venstre i Otterup-kredsen, hvorfra Peter Brixtofte er valgt til Folketinget, er påvirket af sagen.  Kredsbestyrelsen i Venstre har besluttet at holde et møde, hvor den vil drøfte sagen.


\"Hele sagen er et hårdt pres for os. Hvis anklagerne holder stik, er Peter ikke folketingskandidat i Otterup-kredsen næste gang,\" siger kredsbestyrelsesformand Aase Lundsgård.


Venstres tillidsfolk i Otterup-kredsen har i flere år set gennem fingre med Peter Brixtoftes meget sjældne tilstedeværelse i Folketingssalen. Brixtofte har ikke været på talerstolen siden april 1999. Heller ikke det fynske erhvervsliv og uddannelsesliv, som han skulle repræsentere, har set meget til ham.