Broarbejde går i vinterhi

Arbejdsplatforme, der i sommer har siddet på Storebæltsbroens kabler, bliver taget ned sent torsdag aften. Arbejdet betyder, at broen må lukke i korte perioder natten til fredag.

Det er et hold specialister fra engelske Spencer Group, der har beviklet Østbroens hovedkabler med en beskyttende plastickappe.

Arbejdet skulle have været lavet færdigt i år, men de varmetæpper, der anvendes ved krympning af plastickappen rundt om kablerne, har har ikke levet op til de stillede krav.

Derfor går Spencer Group torsdag aften i gang med at tage de fire store arbejdsplatforme ned fra kablerne.

Platformene bliver placeret på Sprogø vinteren over. Til foråret sætter man platformene op på kablerne igen og genoptager arbejdet.

Påvirker kortvarigt trafikken

For at genere trafikken mindst muligt løftes de to platforme af kablet torsdag aften og nat. Arbejdet begynder efter klokken 22.00.

Der arbejdes i det nordlige spor i retning mod Fyn, primært i nødsporet og det langsomme spor, så trafikanterne kan passere uhindret i det hurtige spor.

I to kortvarige perioder - omkring 10-15 minutter - vil også det hurtige spor blive afspærret i forbindelse med, at platformene sænkes ned på de blokvogne, som skal transportere platformene til Sprogø.