I det fynske folks tjeneste

Broen åbnet igen: Brand i lastbil på Storebælt

En lastbil er brudt i brand på Storebæltsbroen før Sprogø. Broen er nu åbnet igen, men der kan stadig forventes kø på strækningen.

En lastbil er brudt i brand på Storebæltsbroen før Sprogø. Arkivfoto. Foto: Alexander Aagaard

Opdatering kl. 19.28

Branden i lastbilen trækker ud. Fyns Politi åbner om ganske få minutter begge vognbaner, for at få afviklet trafikken, inden de lukker den ene igen.

Der er udbrudt brand i en lastbil på Storebælt i østgående retning, det oplyser Fyns Politi i et tweet.

Branden er opstået før Sprogø i østlig retning. Politiet opfordrer til at man kører forsigtigt. 

Læs også Brand i etageejendom: 30-årig måtte springe ud af vinduet

Politi og redning er på vej ifølge Fyns Politi.

Ifølge Sund&Bælt er der lukket for trafik i retning mod Sjælland.

Trafikanter skal forvente kø på strækningen. Vejdirektoratet oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke kan give en tidshorisont på, hvornår broen åbner igen.

Klokken 16.00 er sporet i retning mod Sjælland igen åbnet. Fyns Politi opfordrer til at man kører forsigtigt. Der kan stadig forventes kødannelse på strækningen.

Fyns Politi skriver i et tweet, at branden forventes slukket omkring klokken 19. Man skal ikke bruge sin mobiltelefon under kørslen - slet ikke til at filme. Fyns Politi har udskrevet flere bøder. 

- Lastbilen brænder stadigvæk, så vi kan ikke komme til at undersøge den, før den er slukket. Det er formentlig et sprunget dæk, der har forårsaget branden, men vi ved ikke mere om, hvordan det har kunnet lade sig gøre. Når branden er slukket trækker vi lastbilen til Sprogø, og skiller den ad, så vi kan undersøge den, siger vagtchef Ehm Christensen. 

Kort tid efter klokken 19 tirsdag aften, kan vagtchef Ehm Christensen oplyse, at varmen forhindrer brandvæsnet i at slukke branden. 

- Branden trækker ud, og det er på grund af varmen. Derfor kan vi ikke slæbe den til Sprogø og undersøge den. Om ganske få minutter åbner vi begge vognbaner i en periode og så spærrer vi igen, siger Ehm Christensen.

Fyns Politis vagtchef oplyser yderligere, at der ikke er sket noget med føreren af lastbilen. 

Artiklen opdateres.