Brøndby spænder ben for tamt OB-hold

Med en fortjent 1-0-sejr spænder Brøndby ben for OB's drømme om guld. Samtidig nærmer holdet fra vestegnen sig efterhånden den bronzegivende tredjeplads.

OB's forhåbninger om at udfordre FC København i toppen af SAS Ligaen led søndag et alvorligt knæk, da gæsterne fra Brøndby vandt en fortjent 1-0-sejr på mål af Jan Kristiansen, der dermed sender Brøndby ind i kampen om bronzemedaljer.

Fynboernes direkte konkurrent i guldkampen, FC København, havde på forhånd kvajet sig ved at tabe 0-1 til nedrykningstruede Randers FC. Det gav OB en gylden mulighed for at minimere FCK's forspring på seks point.

Men OB formåede ikke at udnytte den pæne gave fra Randers, og Brøndby kunne i stedet sikre sig alle tre point, da Jan Kristiansen mod slutningen af kampen dukkede op i OB's straffesparkfelt og headede sejrsmålet i nettet.

Fynboerne lignede bestemt ikke et hold, der var pisket til sejr. Tværtimod var Brøndby langt mere direkte og offensivt indstillet end hjemmeholdet.

OB havde kun et par gange deciderede chancer foran Brøndbys mål, men SAS Liga-topscorer Peter Utaka er på trods af to mål i pokalsejren over HB Køge tidligere på ugen stadig et godt stykke fra efterårets målform.

Nigerianeren fik dog heller ikke meget hjælp fra sin holdkammerater, der alt for ofte rodede sig ud i svære situationer, som blev løst dårligt.

Inden Brøndbys sejrsmål skulle Caca dog have bragt OB foran, da han var først over en returbold fra Stephan Andersen. Men brasilianeren fik på forunderlig vis sparket den enorme chance forbi mål.

Brøndby spillede sig derimod frem til flere udmærkede forsøg, men skarpheden lader fortsat en smule tilbage at ønske hos vestegnsklubbens nye cheftræner, Henrik Jensen. Særligt hos indskiftede Alexander Farnerud, der ikke fik ordentlig ram på bolden, da OB-keeper Roy Carroll ellers havde forladt sit mål.

Alligevel fortsætter Brøndby med den flotte sejr holdets gode stime uden nederlag. Klubben har endnu ikke tabt med cheftræner Henrik Jensen ved roret. Seneste nederlag - 1-3 mod HB Køge den 25. marts - udløste i øvrigt en fyreseddel til daværende cheftræner, Kent Nielsen.

I det fynske forsvar havde cheftræner Lars Olsen, der netop har forlænget sin aftale med OB, igen valgt at sætte midterforsvareren Anders Møller Christensen på bænken. Den 32-årige landsholdsspiller er røget ud af startopstillingen til fordel for 25-årige Jonas Troest, der gjorde en fin figur i OB-forsvaret.

Anders Møller Christensen har efterhånden etableret sig i landstræner Morten Olsens trup, men drømmen om en tur til sommerens VM i Sydafrika kan ende i et mareridt for Anders Møller Christensen, hvis han ikke formår at kæmpe sig tilbage i fynboernes startopstilling.

Med sejren er Brøndby nu kun to point efter Esbjerg på tredjepladsen, mens OB må erkende, at der stadig er seks point op til FC København på førstepladsen.