Bronze til Nicki P efter dramatisk afslutning

Årets sidste speedwaygrandprix endte med amerikansk sejr og dramatisk slagsmål omkring Nicki Pedersen.

Der var drama for alle pengene - både på og uden for slaggeren - i sæsonens sidste speedwaygrandprix i Australien.

Tai Woffinden havde allerede VM-titlen i garagen på forhånd, og med suveræn grandprixsejr snuppede en flyvende Greg Hancock sølv foran Nicki Pedersen, der nok en gang havnede i negativt rampelys.

Det blev en god dansk start med gode point til både Peter Kildemand, Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen i de første heats, inden en dramatisk episode med altid konfliktsøgende Nicki Pedersen indtraf.

I sin anden start havde han en tæt kamp med den australske wildcard-kører Sam Masters, og de to røg i håndgemæng både på og af cyklen på vej ud i ryttergården.

Optrinet endte i et slagsmål mellem Pedersens polske mekaniker og den unge australier, som sendte et regulært slag ind på kæben af mekanikeren, men det fik ikke konsekvenser for nogen af de involverede under løbet.

Farcen blev komplet, da Sam Masters senere blev interviewet til tv uden overhovedet at blive forholdt til slagsmålet.

På banen var det den amerikanske veteran Greg Hancock, der havde imponerende fart i cyklen.

Han tog 15 af 15 mulige point i de indledende heats, hvor også Peter Kildemand med 12 point viste god form.

Niels-Kristian Iversen kom også i semifinalen, mens både Nicki Pedersen og Michael Jepsen Jensen sluttede uden for top-8 efter flere dårlige heats.

Da Chris Holder samtidig kørte skidt, fik Peter Kildemand muligheden for at hente ham på ottendepladsen i den samlede stilling og sikre en plads i næste års grandprixserie.

I semifinalen fløj Kildemand mod sejr og tre nye point, hvilket ville sende ham blot et point efter Holder inden finalen, men Tai Woffinden styrtede, og i omstarten fejlede danskeren og missede finalen samt muligheden for at hente Holder.

Niels-Kristian Iversen blev eneste rød-hvide islæt i finalen, der, naturligvis fristes man til at sige, skulle ende i et drama.

I første sving ramlede tre kørere sammen, og Jason Doyle kom slemt til skade med hovedet.

De tre øvrige var alle med i omstarten, og Greg Hancock førte fra start til slut i finalen, mens Niels-Kristian Iversen kørte sig i mål på andenpladsen.

Hancock snuppede altså 21 ud af 21 point og kunne lade sig hylde som vinder, mens Tai Woffinden gjorde klar til at modtage VM-titlen.