I det fynske folks tjeneste

Brug for polstring: Rabbits dunkede sig til overskud

Svendborgs basketball-spillere fik et mindre overskud i det netop afleverede årsregnskab. Man sigter efter bedre sportslige resultater.

Svendborg Rabbits har ikke været placeret i top tre de seneste tre år.

Alligevel er klubben godt tilfreds med de økonomiske resultater i den øverste basketliga.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab fra sydfynboerne.

Svendborg Rabbits A/S kom ud af regnskabsåret med et overskud på 26.000 kroner mod et underskud på 67.000 kroner året i forvejen.

Der er da også brug for polstring. Halvdelen af selskabets indskudte kapital på en million kroner er væk, bemærker revisionen.

Ledelsen kalder selv regnskabets resultat for hæderligt og tilfredsstillende.

- Vi balancerer rigtigt fornuftigt på driften, men plages stadig af gamle afskrivninger. Vi leverer dog som planlagt et positivt års resultat, hedder det.

Men man erkender samtidig, at sportsligt var resultaterne i det forgangne år bestemt ikke optimale.

- Hele sæsonen må igen i år ses som et udtryk for at ligaen generelt er oprustet og professionaliseret. Den udvikling, vi med andre ord har skubbet på fra Svendborg-side i en årrække, er for alvor smittet af andre steder, og for sporten er det særdeles positivt. Det er dog klart, at vores målsætning igen fremadrettet er at være blandt top fire holdene og få sat vores aftryk på basketball landkortet i Danmark, hedder det.

Den øjeblikkelige placering er netop en fjerdeplads i turneringen.

Ledelsen glæder sig dog samtidig over, at sponsoromsætningen er øget med omkring otte procent i forhold til sidste år, og at flere sponsorer tror på projektet og vil tegne længerevarende kontrakter.

- Desuden har vi en fornuftig struktur, blandt andet omkring vores frivillige medarbejderskare, vi har formået at holde kontrol med udgifterne, flere helt nye virksomheder er blevet en del af vores stærke netværk, og vi fik i årets løb taget de første skridt imod at starte vores talent akademi op, skriver ledelsen i beretningen.