Bueskytte tvivler på ny triumf: Ingen har genvundet VM

Maja Jager vurderer, at den hårdeste konkurrence til VM i bueskydning kommer fra Asien.

Den fynske bueskytte Maja Jager får muligheden for at forsvare sin titel som verdensmester, når VM i bueskydning 2015 afvikles i den kommende uge i København.

Men selvom Maja Jager sluttede på øverste trin for to år siden i Tyrkiet, regner hun ikke med at kunne gentage kunststykket på hjemmebane.

- Jeg er forsvarende verdensmester, men jeg forventer bestemt ikke at vinde igen. Der er aldrig nogen, der har vundet VM to gange i streg, siger hun.

- Jeg er opsat på at give den alt, hvad jeg har for at komme så langt som muligt. Hvis jeg præsterer på mit topniveau, kan jeg gå rigtig langt, tilføjer Maja Jager.

Ved European Games i juni vandt danskeren sølv. Maja Jager var naturligvis glad for sin præstation, men understreger, at sølvmedaljen måske blev vundet på en lidt billig baggrund.

- European Games var et godt stævne for mig. Det gav selvtillid, men turneringen havde kun europæiske skytter, siger hun.

Blandt andet fremhæver Maja Jager den sydkoreanske OL-vinder Ki Bo Bae, der så sent som for få uger siden slog verdensrekorden, hvad angår antallet af point.

- Der er et stærkt felt af asiater, som man også skal holde øje med her til VM, fastslår den danske verdensmester.

Der trænes 26. juli i Sundby Idrætspark på Amager, konkurrencerne begynder 27. juli, mens finalerne foregår på Christiansborg Slotsplads 1. og 2. august.