Bundsgaard måske næstformand for Socialdemokratiet

Lotte Bundsgaard, der er valgt i Folketinget i Otterupkredsen, står til at blive en af socialdemokratiets to næstformænd. Nyrup Rasmussen vil dog ikke bekræfte.

-

Lotte Bundsgaard, der er valgt i Folketinget i Otterupkredsen, står til at blive en af socialdemokratiets to næstformænd. Nyrup Rasmussen vil dog ikke bekræfte.

Partiets to nuværende næstformænd, Viborgs amtsborgmester Bent Hansen og Lene Jensen, skal udskiftes. Derfor er partiets forretningsudvalg indkaldt til møde torsdag i partikontoret på Thorvaldsensvej i København.

Det oplyser partiformand Poul Nyrup Rasmussen (S) til Ritzau. Han vil ikke kommentere forlydender om, at partisekretær Villy Stig Andersen skal afløses af Jens Christiansen fra Dansk Metals ledelsessekretariat, eller at fhv. bolig- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard, valgt i Otterupkredsen, skal afløse Lene Jensen som næstformand.

 Udskiftningen skal ses som en foryngelse og fornyelse af partitoppen, forklarer partiformanden før forretningsudvalgsmødet.

- Der er tale om en første drøftelse i dag i forretningsudvalget. Det er vores fælles opgave at bidrage til, at partiet - både når det gælder den politiske og organisatoriske fornyelse - og også i lederteamet i den glidende generationsfornyelse kan få et samlet billede af, at vi allerede tidligt i valgperioden får sammensat det hold, der skal føre os frem til et godt valgresultat ved næste valg, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han understreger, at evt. ændringer i folketingsgruppens ledelse først drøftes ved Socialdemokratiets gruppemøde tirsdag og onsdag i næste uge i Videbæk nær Ringkøbing. /ritzau/