I det fynske folks tjeneste

Bupl frygter at Vilhelmsens-ministerium overser småbørn

Pædagogerne er chokerede over, at de 0-6-årige endnu en gang skal skifte ministerium - og frygter konsekvensen.

Pædagogerne er chokerede over, at de 0-6-årige endnu en gang skal skifte ministerium - og frygter konsekvensen

Pædagogernes fagforbund, Bupl, er langt fra begejstret for regeringens beslutning om at 0-6-årsområdet skal skifte ministerium.

Det var Helle Thorning-Schmidt, der som nybagt statsminister i 2011 flyttede området fra netop Socialministeriet over i et nyt Børne- og Undervisningsministeriet.

Men i forbindelse med fredagens ministerrokade måtte de 0-6-årige tilbage til Socialministeriet, der dermed blandt andet dækker social-, børne- og integrationsområdet.

Den beslutning møder kun undren hos BUPL's formand, Henning Pedersen.

- Jeg er totalt overrasket over, at man flytter børneområdet igen efter for få år siden at have etableret det nye Børne- og Undervisningsministerium. Det kommer helt bag på mig, siger han i en pressemeddelelse.

Formanden advarer om, at det ikke er uproblematisk, at børneområdet flytter til et andet stort ministerium, der dækker flere forskellige område.

- Vi risikerer, at 0-6-årsområdet - efter at have være opprioriteret i Børne- og Undervisningsministeriet - drukner mellem sociale problemstillinger, specialtilbud og integrationspolitik, siger Henning Pedersen.

Han påpeger, at regeringen netop gjorde et stort nummer ud af at betone, at det dengang nydannede Børne- og Undervisningsministerium var en opprioritering af 0-6-årsområdet, da man således kunne anlægge et 0-18 års-perspektiv.

- Det gjorde regeringen meget ud af, og det synes vi var rigtig godt. Jeg var meget positiv over for det nye ministerium som et udtryk for en ny måde at tænke den sammenhæng på.

- Så det er virkelig et tilbageskridt i forhold til den helhedstænkning, Børne- og Undervisningsministeriet var udtryk for, slår Henning Pedersen fast.

Annette Vilhelmsens partifælle Jane Findahl, der er formand for børne og kulturudvalg i Kommunernes Landsforening, er også lunken ved placeringen af de 0-6-årige.

- Det ærgrer mig selvfølgelig lidt. Jeg er godt klar over, at regeringen har en politisk kabale, som skal gå op, siger Jane Findahl til Politiken lørdag.

- Men jeg håber, at regeringen vender tilbage til at samle børn og undervisning, for det er altså mest naturligt, at området er samlet. Det er altid sværere, hvis man skal arbejde sammen mellem forskellige ministerier.

Også formand for Børns Vilkår, Peter Albæk, og forskningschef fra VIA University College, Andreas Rasch-Christensen, udtrykker over for Politiken deres bekymringer over regeringens beslutning.