Bus-forhandlinger trækker ud

Trods flere maraton-møder torsdag trækker det stadig ud med en løsning på buskonflikten på Fyn. Også fredag morgen må passagererne kigge langt efter rutebilerne.

Forhandlingerne mellem se strejkende chauffører, Arrivas øverste ledelse og ledelsen i Fynbus fortsatte sent torsdag aften.

Kl. 16.30 indledte top-ledelsen i Arriva det første møde med ledelsen i Fynbus. 

Kl. 19 torsdag aften ankom topledelse fra Arriva så til fagforeningens 3Fs lokaler i Odense, og her fik chaufførerne en første orientering fra Arrivas ledelse om forhandlingerne. Orienteringen gav anledning til flere klapsalver fra de flere hundrede fremmødte chauffører.

Men Arrivas ledelse blev senere i torsdag aften sendt tilbage med flere spørgsmål fra chaufførerne, og de forhandlinger var ikke afsluttet sent torsdag aften.

Chaufførerne har aftalt at mødes igen fredag kl. 9 for at tage stilling til et eventuelt resultat af aftenens møde. Og de skal så drøfte om de vil sætte sig bag rattet i rutebilerne igen.

Bod afgøres senere

Arbejdsretten behandlede torsdag også konflikten. Arbejdsretten pålagde chaufførerne at genoptage arbejdet.

Men Arbejdsretten vil først på et senere tidspunkt afgøre, om chaufførerne skal betale bod for deres overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.