I det fynske folks tjeneste

Bus-kaos: Jeg ved ikke, hvor jeg er havnet henne

Arbejdet med den nye letbane på Østre Stationsvej tvinger FynBus til drastiske omlægninger. Mandag holder fem regionale busser ikke, hvor de plejer.

00:38

De fynske buspassagerer vågnede i dag op til helt nye ruter på næsten alle busstrækninger. Der er sågar kommet nye numre på busserne på nogle af ruterne.

De største ændringer sker rundt om Odense Banegård, hvor arbejdet med den kommende letbane gør, at busserne fremover afgår fra tre forskellige steder rundt omkring banegården. 

Udover busterminalen kommer busserne fremover også til at holde på den gamle rutebilstation på Dannebrosgade og på Ejlskovgade bagved banegården. 

Det er arbejdet med den nye letbane på Østre Stationsvej der gør det umuligt,  at få alle busserne ind og ud af den nuværende busterminal.

Fra mandag 7. august holder fem regionale ruter derfor på den gamle rutebilstation i Dannebrogsgade, og to bybusruter holder ved nye stoppesteder i Ejlskovsgade.

Fakta

- Læs meget mere om de forskellige ændringer på www.fynbus.dk/august2016

- De nye køreplaner kan også findes på www.fynBus.dk - eller i trykt form i busserne og i FynBus’ kundecentre i Odense og Svendborg. Rejseplanen er også opdateret med de nye tider.

- Lokal- og uddannelsesruter over hele Fyn og Langeland får også nye køreplaner, men kun med mindre justeringer.

- Bybusserne i Svendborg og 912-913 på Langeland får ikke nye køreplaner.