Busserne kører ikke onsdag

Konflikten mellem Odenses bybuschauffører og ledelsen i Odense Bybusser bliver ikke løst onsdag. Det erkender tillidsfolkene, som sidst på formiddagen gik ind til et nyt møde med blandt andre trafikchef Peter Justesen.

-

Konflikten mellem Odenses bybuschauffører og ledelsen i Odense Bybusser bliver ikke løst onsdag.
Det erkender tillidsfolkene, som sidst på formiddagen gik ind til et nyt møde med blandt andre trafikchef Peter Justesen.

Nyt møde torsdag
Buschaufførerne vil mødes igen torsdag morgen klokken otte for at stemme om ledelsens løsningsforslag på den stramme sommerkøreplan.

Der er altså ikke stor sandsynlighed for at busserne kører før dette tidspunkt.

Ledelsen mener, at chauffører, der føler sig presset i løbet af arbejdsdagen skal ringe og bede om at få en afløser sendt ud, men chaufførerne ønsker, at der lægges en fast pause på en time ind i løbet af arbejdsdagen.

Vil ikke selv bede om hjælp
Chaufførernes tillidsfolk siger til TV2/Fyn, at mange chauffører ikke vil føle sig godt tilpas med at bede om hjælp og derfor vil lade være.

Sommerkøreplanen betyder, at tidsplanen for chaufførerne er meget stram, og at busserne ind i mellem er så fyldte, at chaufførerne må køre fra ventende passagerer.

Derfor besluttede omkring 100 af de 280 ansatte bybuschauffører på et stormøde tirsdag aften at nedlægge arbejdet fra onsdag morgen.