I det fynske folks tjeneste

Bygninger i ruiner: Hjemløs festival

En af Odenses mest anerkendte festivaler, Phono-festivalen, står uden tag over hovedet. Den elektroniske musikfestival plejer at holde til i Odense Offentlige Slagtehuse, men de er nu så forfaldne, at myndighederne siger stop.

06:42

En af Odenses mest anerkendte festivaler - Phono-festivalen - står uden tag over hovedet. Den elektroniske musikfestival plejer at holde til de i Odense Offentlige Slagtehuse, men de er nu så forfaldne, at myndighederne siger stop.

1 af 2

Stolt af spillestedet

- Vi har været rigtig glade for at være hernede. Phono er jo en gammel festival, men det har jo været i de her bygninger, at den sådan har vokset sig til en international succes - og vi har været stolte af at benytte bygningerne, siger Mikkel West, der er projektleder for festivalen.

Bygningerne er efterhånden ved at være hårdt medtagede, men det er på grund af krav fra brandmyndighederne, at Phono-festivallen skal finde sig et nyt sted at være.

Bevaringsværdigt byggeri

De gamle rødstensbygninger blev opført i 1926-27, og på grund af dets historie og unikke arkitektur er Odense Offentlige Slagterhuse erklæret bevaringsværdigt. Derfor har det været svært at sælge bygningerne, der er ejet af Odense Kommune. By- og Kulturråmanden vil heller ikke selv sætte en renovering i gang.

- Det vi får at vide er, er at der ikke er nemme snuptagsløsninger. Det betyder desværre også, at Phono-festivalen må finde et andet sted at være. Det er rigtig ærgerligt, for det er et fuldstændig pragtfuldt sted, siger konservatives Steen Møller.

Usikker fremtid

Mikkel West fra Phono-festivallen viser rundt på slagterigrunden.

Phono-festivallen har allerede mange navne på plakaten til koncerterne 12-14 september. Men forløbigt mangler de altså tag over hovedet.

- Jeg vil godt indrømme, at vi er udfordrede i forhold til hvor vi skal være henne i år, men jeg synes også vi har kig på mange spændende lokaliteter - og jeg er helt sikker på, at vi finder et rigtiig godt sted at være, siger Mikkel West.

Phono-festivallen har eksisteret siden 2006 og vandt i 2012 Den Fynske Kulturpris.