Carl Holst advarer regeringen

Regionsrådsformand i Syddanmark, Carl Holst (V), opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at gøre sit yderste for at skabe folkelig opbakning bag sine 10 målsætninger om, hvor rige, hvor sunde og hvor dygtige danskerne skal være i 2020.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

- Ellers risikerer vi, at planen bliver en fuser, lige som vi har set det med kvalitetsreformen og Globaliseringsrådet, som hverken har været folkeligt eller bredt politisk forankret. Kvalitetsreformen er et godt eksempel på, hvordan det ikke skal gøres. Reformen blev udtænkt i kontorerne på Slotsholmen - langt væk fra dem, som det drejede sig om, siger Carl Holst.

Carl Holst advarer mod flere kommissioner, ekspertpaneler og centrale tænketanke.
- Vi har set mange eksempler på, at man ingenting når ad den vej. Mit råd er derfor: Smid alt, hvad der hedder statslig kontrol og regelstyring, over bord. Det er ikke det, der rykker - tværtimod bliver det klodser om benene på projektet, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, men Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, understreger, at det er svært at være uenig med Carl Holst.