Carl Holst erkender: Ingemann var personlig assistent

Holst understreger, at han ikke har haft en særlig rådgiver, da han var regionsrådsformand.

Forsvarsminister Carl Holst (V) beklager, at han har formuleret sig på en måde, der kunne misforstås i den verserende sag om rådgiver Christian Ingemann Nielsens ansættelsesvilkår, mens Holst førte valgkamp.

- Jeg skal beklage, hvis jeg har givet udtryk for, at jeg ikke har haft en personlig assistent eller presserådgiver. Men jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har haft en særlig rådgiver, siger Carl Holst.

- Jeg har haft en person (Christian Ingemann, red.), der har været ansat i et projekt i Region Syddanmark.

- I den stillingsbeskrivelse stod der også, at man gik i hånde i forhold til en travl hverdag i ledelsessekretariatet, og at man var kommunikativ rådgiver for den øverste administrative ledelse og politiske ledelse, siger Carl Holst.

Spørgsmål: Var han din assistent?

- Han var min assistent, men det var ikke hans eneste funktion. Han var også en del af mit ledelsessekretariat. Jeg skal beklage, hvis jeg har givet udtryk for, at han ikke var min presserådgiver eller særlige presserådgiver eller særlige assistent.

Carl Holst understreger, at funktionen som særlig rådgiver er noget, der findes i ministerierne og ikke i Region Syddanmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede torsdag, at han har tillid til alle sine ministre.