Carl Holst får beskeden opbakning fra V-gruppe

Bertel Haarder har tillid til Carl Holst, men flere folketingsmedlemmer undlader at forsvare forsvarsminister.

Hvis de fremmødte journalister ved Venstres gruppemøde på Christiansborg tirsdag havde forventet et indædt forsvar for den pressede forsvarsminister Carl Holst (V), så tog de fejl.

Flere medlemmer af folketingsgruppen gik direkte forbi pressen uden at svare på spørgsmål om deres syn på Carl Holst. Der var dog også en kortfattet støtte fra et par af regeringens ministre.

Ministrene undlader dog at forsvare Carl Holst i den konkrete sag, hvor Holst tilsyneladende har brugt en skatteyderbetalt ansat i Region Syddanmark som hjælp til at føre valgkamp for at komme i Folketinget.

Kulturminister Bertel Haarder (V) siger:

- Jeg har tillid til Carl Holst. Jeg har fulgt med i de skriverier, der har været i pressen, mere ved jeg ikke, siger Bertel Haarder.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) siger:

- Carl Holst er en god kollega, og jeg har intet dårligt at sige om ham.

Mandag aften fastslog Region Syddanmarks forretningsudvalg, at der nu er "yderligere indicier" på, at Holst i vidt omfang har brugt regionens daværende ansatte Christian Ingemann Nielsen som sin personlige hjælper i forbindelse med folketingsvalget i sommer.

Noget, som Carl Holst hele tiden har afvist skulle være tilfældet. Forsvarsministeren er ikke selv mødt op til gruppemødet, men i en mail til Ritzau skriver han:

- Der er ingen, der mere end jeg ønsker at komme til bunds i denne sag.

- Jeg har derfor også aftalt med Statsforvaltningen, at jeg naturligvis vil samarbejde fuldt ud med Tilsynets undersøgelse - og at jeg stiller alt materiale til rådighed, som de har brug for - og at de herunder også får fuld adgang til min private valgkampsmail.

Sagen om brugen af sin personlige assistent i regionen som hjælper under valgkampen er blot én af en række sager, som Carl Holst er løbet ind i siden sit skifte fra Region Syddanmark til Christiansborg.

Tirsdag oplyser dagbladet BT, at regionen fik ændret i et bilag fra en konsulent, der hjalp Carl Holst med at skrive taler og oplæg.

Også den sag skal nu undersøges.

Til det siger Carl Holst:

- Det er korrekt, at jeg som regionsrådsformand har fået oplæg og taler fra forvaltningen, når jeg er blevet inviteret til en række ting.

- Jeg har dog ikke haft med faktureringen at gøre. I forhold til den konkrete sag har jeg fået oplyst, at regionen nu vil iværksætte en ekstern undersøgelse for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, og det er jeg glad for.

Spørgsmål om udbetalt eftervederlag fra regionen til Carl Holst, håndteringen af utilfredse flymekanikeres krav om at stoppe indsats mod Islamisk Stat, og grundlaget for den danske krigsdeltagelse i Irak har tidligere bragt forsvarsministeren i fokus.