Carl Holst: Krise skal ikke løses i medier

Venstre skal drøfte Lars Løkke i hovedbestyrelsen, ikke i medierne, mener regionrådsformand Carl Holst.

Venstre kommer kun videre, hvis medlemmerne tier, indtil hovedbestyrelsen 3. juni har drøftet kritikken af partiformand Lars Løkke Rasmussen.

Det siger regionrådsformand Carl Holst fra Region Syddanmark. Han støtter Løkke, men peger på hensynet til Venstre.

- Det gør vi ved, at vi nu giver radiotavshed i medierne. Så får vi den ro, der skal til, så vi hver især får lyttet til, hvad der er op og ned, og hvilke svar man skal give. Så kan vi stå styrket efter hovedbestyrelsesmødet om, hvordan vi kommer videre, siger Carl Holst.

Han undrer sig over, at hans lokalformand Aksel Buchholt fra Rødding ikke har talt med ham, men i TV2 News kræver Løkkes afgang.

- Aksel Buchholt kunne have kontaktet sit hovedbestyrelsesmedlem - mig selv - og givet udtryk for sine synspunkter, siger Carl Holst

Han erkender, Venstre er udfordret med "ærgrelse, nervøsitet og skepsis". Derfor skal Venstre stå sammen.

- Til trods for sagen er der stadig et flertal for en borgerlig regering og Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Vores krise er noget mindre end den, Socialdemokratiet er i. Har sagen gavnet? Nej, siger Carl Holst.

- Men jeg ser ikke et billede i meningsmålingerne af, at det borgerlige Danmark og Lars Løkke Rasmussen som statsminister er helt væk.

Carl Holst vil ikke sætte tal på, hvor stor opbakning Lars Løkke skal have i hovedbestyrelsen for at kunne fortsætte som Venstres formand.

- Jeg har en holdning. Jeg synes bare ikke, at det vil være fair, at jeg sagde noget inden hovedbestyrelsesmødet, siger Carl Holst.

Han afviser, at han ringede rundt til medlemmer af forretningsudvalget, som 20. maj gav deres fulde støtte til Lars Løkke.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt ringet organiseret rundt. Jeg har snakket med de folk, der har kontaktet mig, siger Carl Holst.