Carl Holst mistænkt for skattebetalt valgkamp

Regionsrådsmedlemmer mistænker Carl Holst for at bruge regionens penge på at ansætte journalist, der skulle hjælpe ham videre til Folketinget. Det skriver fyens.dk.

Flere regionsrådsmedlemmer blev overraskede, da Christian Ingemann Nielsen for nylig blev udnævnt som særlig rådgiver for forsvarsminister Carl Holst, som var regionsrådsformand indtil slutningen af juni.

Manden ingen kendte

På ministeriets hjemmeside blev rådgiverens seneste job beskrevet som "presserådgiver for direktionen i Region Syddanmark".

Den socialdemokratiske gruppeformand Karsten Uno Petersen var overrasket over, at Ingemann havde en så fremtrædende position i regionen, forklarer han til Fyens Stiftstidende.

Ingen i partiet havde nemlig hørt om Ingemann. Særligt undrede Karsten Uno Petersen sig, da han opdagede, at Ingemann også var ansat til at "løfte kommunikationen", som det hed i jobbeskrivelsen, i projektet Smart Velfærd.

Som formand for Innovationsudvalget, der arbejder med velfærdsteknologi, tænkte Karsten Uno Petersen, at særligt han burde have kendt til Ingemann og hans arbejde.

- Så det var da lidt mærkeligt, at ingen af os var stødt på ham overhovedet, mener socialdemokraten, som ikke var den eneste, der undrede sig.

En mistænkelig ansættelse

Også i Enhedslisten og SF rejste sig en mistanke om ansættelsen. Ingemann førte valgkamp for Carl Holst op til regionsrådsvalget i 2013, og nu spørger de, om han også hjalp ham med at blive valgt til Folketinget.

- Ingen kender manden, så det er da snublende nært at antage, at det mest drejede sig om at stå for Carl Holsts valgkamp, siger Vibeke Syppli Enrum (EL) med henvisning til, at det var en projektansættelse fra august 2014 indtil juni, hvor Carl Holst blev valgt.

En mail fra marts i år til JydskeVestkysten underbygger kritikken. Her sendte Christian Ingemann Nielsen på vegne af Carl Holst to links som opfølgning på, at Holst som folketingskandidat foreslog at rykke Energistyrelsen til Esbjerg.

Der linkes til to artikler, der går i rette med finansminister Bjarne Corydons anklage om, at Holst ikke havde Venstre-toppens opbakning til forslaget.

Mailen blev sendt fra regionens mailadresse, og den er underskrevet "Råds- og direktionssekretariatet".

- Det er jo over kanten af noget, der har med Smart Vækst eller regionen at gøre, siger Karsten Uno Petersen, der bakkes op af Ida Damborg (SF):

- Det kommer fuldstændig bag på mig. Det er ikke en opgave for regionens ansatte at assistere regionsrådsformanden op til en valgkamp, siger hun til Fyens Stiftstidende.