Carl Holst: Pinagtigt for regeringen og DF

Formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V), kalder finanslovsforhandlingerne "pinagtige" for regeringen og Dansk Folkeparti.

Det helt store stridsemne i forhandlingerne omkring en finanslovsaftale, der natten til torsdag blev indgået, har været placeringen af et nyt supersygehus i Vestjylland. Men det er slet ikke politikerne på Christiansborgs opgave at diskutere dette, mener Carl Holst.

- Jeg er ærgerlig over, at de har ført regionsrådspolitik i finanslovsforhandlingerne. Forhandlingerne har været pinagtige for regeringen og Dansk Folkeparti, siger han til TV 2/FYN.

Han mener, at finanslovs-forhandlingerne om placeringen af sygehuset i Vestjylland er kommet "som lyn fra en klar himmel" i forhandlingerne, efter at placeringen af sygehuset var faldet på plads.

Regionsrådsformanden frygter, at konsekvensen bliver, at regionerne afgår ved døden - fordi politikerne på Christiansborg også i fremtiden vil blande sig i de store beslutninger, som regionerne selv burde tage.

Det underminerer regionerne, mener Carl Holst:
- Hvis det fortsætter sådan, tror jeg, at regionerne vil sige: "Så tag det hele, venner".

Carl Holst vil ikke selv give et præcist bud på, hvor længe regionerne vil overleve. Men han håber, at forløbet viser, at det er vigtigt, at regionerne selv træffer beslutningerne omkring sygehusene.

- Jeg håber, at sagen her er en "a-ha"-oplevelse, hvor folk tænker, at det er vigtigt, at vi har regionerne, siger han til TV 2/FYN.