Carl Holst stadig på regionens lønningsliste

Selv om den forhenværende regionsrådsformand Carl Holst er trådt tilbage fra jobbet, får han stadig over 800.000 kroner i løn fra Region Syddanmark.

Carl Holst er berettiget til at få løn et år efter, at han er stoppet som regionsrådsformand. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. Og det til trods for, at Carl Holst nu modtager en årsløn på den gode side af 1 million kroner som forsvarsminister.

Hvis Carl Holst i stedet havde fået nyt job som borgmester, var der ikke længere såkaldt efterløn fra regionen til ham.

I følge en bekendtgørelse ydes der nemlig ikke efterløn til en regionsrådsformand, hvis han bliver borgmester, magistratsmedlem eller udvalgsformand i en kommune eller igen bliver regionsrådsformand. Men der står ikke nævnt, at lønnen forsvinder, hvis man bliver minister.

Dansk Folkepartis kommunalordfører Morten Marinus kalder reglerne "fuldstændig vanvittige". Han siger til Vejle Amts Folkeblad, at Dansk Folkeparti vil forsøge at få reglerne ændret i Folketinget.

Det har ikke været muligt for TV 2/FYN at få en kommentar fra Carl Holst, der er på ferie.

Til tv2.dk siger den nuværende regionsformand Stephanie Lose:

- I forhold til Carl Holsts eftervederlag, så er reglerne jo fulgt til punkt og prikke. Det er ikke noget Carl Holst, jeg eller Region Syddanmark har besluttet - det er de centralt fastsatte regler.

Hun mener dog, at det kan være en god ide at kigge på efterledervalgreglerne.

- Jeg synes, der bør være en hvis sammenlignelighed mellem de poster, man tiltræder. Om det er en forglemmelse i sin tid, eller om man ikke har tænkt over det, skal jeg ikke kunne sige, men det ville være formålstjenesteligt, at man kigger på det, når man alligevel vil kigge alle reglerne efter i sømmene, siger Stephanie Lose med henvisning til, at der er nedsat en kommission, som er i gang med at kigge på reglerne om vederlag, siger Stephanie Lose (V).