I det fynske folks tjeneste

Carolines drab skyldes års stress

I dag begyndte retssagen mod en odenseansk familiefar, der sidste sommer dræbte sin 13-årige datter med en svensknøgle. Faren erkender at have dræbt pigen, der i årevis havde været plaget af voldsomme psykiske problemer.

Faren dræbte sin datter som følge af års stress

Under dagens retsmøde kom det frem, at det tilsyneladende var lang tids pres med en psykisk syg datter, som i august sidste sommer fik den dengang 40-årige familiefar til at gå amok med en svensknøgle.

Den tragiske sag blev rullet op for retten i dag - med faren og familiens præst på tilhørerpladserne.

- Det udtryk man bruger om det her, det er jo en tragedie. Og der er jo den sandhed i det, at enhver tragedie, hvadenten den udspiller sig på en teaterscene eller i et virkeligt liv, rummer det elementer af identifikation. Det vil sige, at her kan man ikke gå ind og sige: Det er ikke os og det kunne aldrig blive her og så videre. Identifikation vil altid være, at man sætter sig ind og tænker: Når det kan ske her, så kunne det også ske for os andre, siger sognepræst Jens Rønn Sørensen.

Farens 13-årige datter Caroline havde årevis i havde haft svære psykiske problemer. Hun havde mange gange truet med at ville dræbe - blandt andet sin egen lillebror.  Hun havde tvangstanker, det var som at leve i en krigszone, fortalte pigens stedmor.

Det ene øjeblik kunne hun være sød og smilende og det næste øjeblik råbende og truende.

Så sent som månederne op til drabet havde familien forsøgt at få pigen tvangsindlagt, men uden held.

På dagen for drabet havde faren og datteren været i gang med at indrette hendes nye værelse. Han fortalte, at hun på et tidspunkt igen havde fået et af sine anfald og stærkt truende havde trukket en hobbykniv.

Herefter gik det helt galt.

- Det var som om det  sortnede for øjnene, sagde han.

Han slog hende op mod 20 gange med en svensknøgle - også efter hun stærkt blødende lå på gulvet.

Faren græd flere gange under retsmødet. Han fremstod sympatisk, stilfærdig og afklaret. 

Han følte ingen vrede da han slog sin datter ihjel, var ikke rasende, men han sagde han havde en følelse af, at det var nødvendigt.
 
- Hvis nogen kommer i dag for at få en forklaring på, hvorfor jeg gjorde det, må de gå tomhændede hjem. Forklaringen skal findes i de uger, måneder og år som er gået forud, sagde han.

Der afsiges dom i sagen tirsdag.