Carport blæste med mursten

En voldsom eksplosion ved Herredsted tæt på Ørbæk forskrækkede hele byen lørdag aften, da en murstens-carport eksploderede.

Brand blev til eksplosion

Tre naboere og en brandmand forsøgte at slukke en mindre brand i en carport lørdag aften, da de pludselig blev ramt af flyvende mursten.

Branden forårsagede en voldsom eksplosion i villakvarteret Birkevænget i Måre ved Ørbæk.

- Eksplosionen kunne høres i hele byen. Hvis vi ville tage fem kroner for hver gang, der kom nogle forbi, ville vi kunne bygge et helt hus på no time, siger naboen Kim Thomsen til TV2/Fyn.

Brandmand ramt af glassplinter

En gasflaske med acetylen er højest sandsynligt årsag til eksplosionen, som blæste hjørnet af gavlen på carporten. 

Kort inden branden opstod var en mand i gang med at svejse i carporten. En CO2 gasflaske blev opvarmet så meget af branden, at den eksploderede.     

- En brandmand, der var på vej hen til carporten i eksplosionsøjeblikket, fik glassplinter i ansigtet og måtte en tur på skadestuen, siger vagtchef ved Fyns Politi Per Sterobo.

Dele fra murstensvæggen ligger nu spredt ud på græsplænen og i naboens have.

- Det var noget af en voldsom oplevelse, men jeg synes, at naboer og folk fra kvarteret samarbejdede rigtig godt. Vi fik hurtigt flyttet biler og samlet børnene, så der var styr på de små, siger Kim Thomsen, som er uddannet brandmand.