Carsten Hansen forlader landspolitik

Den tidligere socialdemokratiske gruppeformand og minister for by-, bolig- og landdistrikter genopstiller ikke til næste folketingsvalg.

Efter 17 år i Folketinget blev Carsten Hansen i sommer ikke valgt til en ny periode på Christiansborg.

Og nu melder fynboen så ud, at han ikke er på stemmesedlen, næste gang der udskrives valg.

- Det har været en fremragende tid med 17 år i Folketinget og med godt 10 år som en del af ledelsen i partiet. Men jeg er 58 år, og vi ved jo ikke, hvornår Lars Løkke udskriver valg igen. Derfor vil jeg give min kreds god tid til at finde ny kandidat, siger Carsten Hansen til TV 2/Fyn.

Den tidligere varmemester blev valgt ind 1998.

I 2006 blev han gruppeformand, og i 2011 blev han udnævnt til minister for by-, bolig- og landdistrikter.

Men i juni fik han et katastrofalt valg med kun 2.567 stemmer og røg ud af Folketinget.

I 2011 stemte 8.171 fynboere personligt på Carsten Hansen.

- Det har været enormt spændende og samtidig enormt hårdt. Siden jeg meldte mig ind i partiet for knapt 40 år siden, har jeg prøvet alt fra at være menigt medlem til at være minister. Og skal jeg nå at prøve noget andet inden for partiet, så er det ved at være nu, siger Carsten Hansen.

Til TV 2/Fyn siger Carsten Hansen, at han ikke lægger den politiske karriere på hylden, men det er slut med landspolitik:

- Jeg føler mig ikke brændt ud, og jeg smækker ikke med døren. Jeg har allerede haft møder med de lokale socialdemokrater om, hvordan jeg kan hjælpe til. Jeg kommer med et solidt netværk fra mine år på borgen og som minister, og jeg har fortsat tænkt mig at være aktiv i partiet, siger Carsten Hansen.