I det fynske folks tjeneste

Carsten Hansens ministerbil forurener som to

Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) gør klar til at skifte sin benzinsluger af en ministerbil ud.

Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) gør klar til at skifte sin benzinsluger af en ministerbil ud.

Knap hver tredje ministerbil dumper i Trafikstyrelsens energitest, men der er alligevel en enkelt på listen af ministrenes luksusbiler, der springer ekstra meget i øjnene.

By-, bolig- og landdistriksminister Carsten Hansen (S) kører nemlig rundt i en Volkswagen Phaeton.

Det tyske kraftværk sluger en hel liter benzin, hver gang triptælleren runder 7,6 kilometer, hvilket placerer bilen i den ringeste energiklasse.

Til sammenligning kan mange moderne biler køre op mod tre gange så langt på lige så meget brændstof.

Men turene fra ministerens hjem i Odense og til Christiansborg i hovedstaden skal snart køres i en ny og mere benzinøkonomisk bil, lyder det.

- Det har også sprunget mig i øjnene, at den kører så lidt på literen. Men vi er i gang med at se på det og har også lagt an til at få købt en ny bil, som kører langt mere på literen, forklarer Carsten Hansen.

Han understreger, at bilen er et arvestykke fra VK-regeringen, og inden for et par måneder skulle ministeren gerne være kørende i en mere miljørigtig model.

- Jeg er ny minister, og vi skulle jo lige have etableret ministeriet og have overblik over økonomien. Samtidig vil jeg gerne snakke med min chauffør om, hvilke ønsker han har, siger Carsten Hansen.

I alt syv ministerbiler har energimærke F eller G, som er det laveste på Trafikstyrelsens skala.

Ikke en eneste bil i ministrenes bilpark får topkarakter i energitjekket, men de biler, som den nye regering indtil videre har købt, kører alle sammen næsten 20 kilometer på literen.

BMW, Audi og Mercedes er de foretrukne mærker hos de 23 ministre. De relativt dyre mærker begrundes med at bilerne skal have god plads og komfort, og at sikkerheden samtidig skal være i top.