I det fynske folks tjeneste

Carsten Kudsk kan presse DF-profil ud af Folketinget

Ny spidskandidat for Dansk Folkeparti i Middelfart-kredsen kan snuppe mandatet fra Dorthe Ullemose fra Svendborg.

DF-eren Carsten Kudsk kommer til at stå væsentlig stærkere, når der næste gang skal være valg til Folketinget. Den 45-årige politiker skifter fra Nyborg-kredsen og bliver ny spidskandidat i Middelfart-kredsen. Her afløser han Dansk Folkepartis tidligere kandidat, Jesper Krarup fra Sønderjylland, der nu er skiftet til Ny Borgerlige.

- Middel-fartkredsen er væsentlig større end Nyborg-kredsen, - og hvis Carsten Kudsk havde været opstillet dér ved folketingsvalget den 18. juni 2015 var han med stor sandsynlighed kommet i folketinget i stedet for Dorthe Ullemose fra Svendborg, siger TV 2/Fyns politiske redaktør Jesper Buch.

Men det bliver rigtig spændende, og jeg er glad for at være på Christiansborg, hvor jeg lige nu er suppleant for Alex Ahrentsen, som har orlov frem til jul.

Carsten Kudsk

Carsten Kudsk har været medlem af Nyborg Byråd siden 2009, men den plads har han ikke tænkt sig at opgive, hvis han skulle blive valgt til Folketinget.

- Men det bliver rigtig spændende, og jeg er glad for at være på Christiansborg, hvor jeg lige nu er suppleant for Alex Ahrentsen, som har orlov frem til jul, siger Carsten Kudsk til TV 2/Fyn. 

Dorthe Ullemoses mandat i Folketinget kan komme under pres.

-  Hvis Carsten Kudsk skal gøre sig forhåbninger om at komme i Folketinget, skal han håbe, at partiet ligesom sidst får fire mandater på Fyn. Alex Ahrendtsen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Pernille Bendixen vil formentlig snuppe de tre første mandater, og så kommer Kudsk og Ullemose formentlig til at slås om det sidste mandat, siger Jesper Buch.

TV 2 kunne torsdag offentliggøre en ny Megafon-måling, hvor partiet står til 15,9 procent af stemmerne. Siden valget, hvor partiet fik 21,1 procent af stemmerne, har man altså måttet sige farvel til hver fjerde vælger.

- Hvis det holder helt frem til valgdagen kan Carsten Kudsk  dog godt glemme alt om at komme i Folketinget, siger Jesper Buch.