I det fynske folks tjeneste

Champions League-finale spilles på græs fra Fyn

Når Europas to bedste fodboldhold tørner sammen i Champions League-finalen i Wales på lørdag bliver det på græs dyrket på Fyn.

De høje tribuner og det mobile tag på Cardiff’s Principality Stadion betyder, at banen fra oktober til februar ligger i skygge. Det stiller store krav til græsset. Foto: DLF

Lørdag den 3. juni tørner to af Europas bedste fodboldhold, Real Madrid og Juventus, sammen i Champions League-finalen i Wales, og de vil træde ud på en fodboldbane med græs dyrket på Fyn.

Kampen vil blive fulgt af et tv-publikum på omkring 200 millioner fra over 200 lande.

Græsset er leveret af det danske frøfirma DLF, og græsset er udviklet og dyrket på Fyn.

Læs også Ronaldo skal spille på fynsk græs

Store krav til græsset

De høje tribuner og det mobile tag på Cardiff’s Principality Stadion betyder, at banen fra oktober til februar ligger i skygge. Selv om sommeren er der dele af banen, der kun får små mængder solskin. Det stiller store krav til græsset, fortæller DLF i en pressemeddelelse.

DLF har leveret græssorterne Monroe og Colombine, og de udgør hovedparten af græstæppet i Cardiff ved den europæiske fodboldfinale.

Frøfirmaet DLF leverer også græs til kvindernes europamesterskab i Holland, hvor det danske landshold skal kæmpe for Danmarks ære.

Mellem den 16. juli og 6. august spiller 16 europæiske landshold 31 kampe på syv hollandske stadioner.