I det fynske folks tjeneste

Chartersæson skudt i gang: Fynboer flygter fra møgvejr

Årets første charterturister fra lufthavnen ved Odense satte sig tirsdag formiddag til rette i en Boing 737 med kurs med Toscana i Italien.

00:41

1 af 2

148 fynboer kunne klokken 10.25 tirsdag formiddag vinke farvel til det kolde og ustabile danske forårsvejr og se frem til en uge i varme og sol i Italien. 

- Vi bor lige her omkring, og det var så dejlig let. Tidspunkt og destinationen passede, så det var dejlig nemt, siger Preben Uhrbrand.

Afgangen er den første charterafgang i år, og inden sæsonen slutter, forventer rejsebureaurne at have sendt omkring 18.000 danskere på charterferie fra HCA Airport

- Vores chartergæster kommer typisk fra Fyn, men vi har også mange kunder i Sønderjylland, fortæller direktør Mogens Andersen fra Gislev Rejser. 

Gislev Rejser er det rejsebureau, der sender flest charterturister afsted fra den fynske lufthavn, men også Apollo, Bravo Tours og Spies har afgange fra Odense. 

 

Hver tirsdag er der afgang til Toscana og onsdag bliver fynboerne sendt til Napoli. I alt er der 80 charterafgange i år mod 60 sidste år. 

- Vores mål er lige nu en stabil udvikling i HCA Airport, men på længere sigt håber vi at udvikle programmet fra den fynske lufthavn, siger Mogens Andersen.

Blandt nyhederne i år er charterrejser til Sardinien, Jersey, Dublin og Edinburgh.