Chauffører raser over fridag

Vrede blandt bybuschaufførerne i Odense. På grund af marathonløb er samtlige busruter indstillet på søndag, men chaufførerne skal selv betale for den tvungne fridag.

Marathonløb aflyser bustrafikken i Odense

Af Steen Vedersø

Vrede blandt bybuschaufførerne i Odense. På grund af maratonløb er samtlige busruter indstillet på søndag, men chaufførerne skal selv betale for den tvungne fridag.

H. C. Andersen Marathon på søndag lukker hele byen for trafik, og dermed kan bybusserne heller ikke køre. I går blev buschaufførerne via et opslag orienteret om, at de skal betale den tvungne fridag med enten deres afspadseringstimer eller en feriedag.

"Inddragelse af afspadsering eller feriedage skal meddeles langt tidligere - det er ganske enkelt urimeligt, at vi skal betale for ledelsens dårlige planlægning", siger tillidsmand i Odense Bytrafik, Kaj Rasch.

Chaufførerne har dagen igennem indsamlet underskrifter mod beslutningen, de forlanger, at den bliver taget af bordet inden på søndag.

Chaufførerne vil via Forbundet af Offentligt Ansatte kræve dagen betalt af Odense Bytrafik. Odense Bytrafik vil ikke kommentere sagen over for TV2/Fyn.