I det fynske folks tjeneste

Chef og virksomhedsejer på Fyn jagtes

Finalisterne til prisen "Årets Ejerleder 2016" er fundet. Kåring finder sted 27. oktober.

Brødrene Thomas Egon Larsen og Jan Uwe Larsen fra Budweg Caliper kan blive "Årets Ejerleder 2016" på Fyn. Foto: Kim Rune/Fynske Medier

For 13. gang jagtes den bedste virksomhedsleder, som ikke kun er leder, men samtidig er virksomhedens ejer. Det er blandt andre revisionsvirksomheden PricewaterhouseCoopers (PwC), Nykredit og Dansk Erhverv, der står for kåringen. 

På Fyn er der fundet tre finalister til prisen "Årets Ejerleder 2016", og prisen går til den ejerleder, der har skabt en af Fyns mest succesfulde vækstvirksomheder. 

De tre er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen, der ikke alene har skabt vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

I år er der et særligt fokus på, hvordan ejerlederne arbejder med kundefokusering og dermed skaber succes og vækst.

Ifølge en undersøgelse topper kundefokusering og kundetilfredshed listen over de små og mellemstore virksomheders vigtigste fokusområder og udgør deres primære investeringsområde. 

Som noget nyt uddeles der også en temapris. Temaprisen uddeles på baggrund af årets tema om kundefokusering. Den pris gives til den ejerledede virksomhed, der formår at have et exceptionelt fokus på sine kunder. 

Finalisterne til årets ejerleder Fyn er:

Per Jørgensen fra 5E Byg A/S:
Per Jørgensen er uddannet murer og bygningskonstruktør og har 35 års erfaring inden for byggebranchen på Fyn.
Per Jørgensen har klare ambitioner for vækst, men virksomheden skal dog ikke være større, end mindre opgaver også kan løftes lige så seriøst og med samme detaljefokus som de større. 

Thomas Egon Larsen og Jan Uwe Larsen fra Budweg Caliper A/S:
De to ejerledere, Thomas Egon Larsen og Jan Uwe Larsen,  er grundlæggerens sønner.
Budweg Caliper A/S ønsker at fastholde og udbygge deres stærke position på markederne, og de har ambitioner om tocifrede vækstrater – såvel nationalt som internationalt. 

Anders Borring fra Scangrip A/S:
Ejerleder Anders Borring fra Scangrip A/S lægger vægt på, at virksomheden hele tiden udvikler sig, og har formået at udvikle Scangrip A/S fra en almindelig produktionsvirksomhed af håndværktøj til verdens førende indenfor arbejdsbelysning.
Anders Borring har fokus på eksportmarkedet og driver en fabrik i Kina.

Kåringen finder sted 27. oktober mellem klokken 16.30 og 18.00 på TREFOR Park i  Odense.
Der findes i alt syv regionale vindere, som går videre til landskåringen, som finder sted 10. november i Hellerup.