Chefanalytikerens svar: Det vil fynboer vide om økonomi under krisen

Coronavirus har påvirket os alle i en eller anden grad. Det afføder en masse spørgsmål, som vi vil gøre, hvad vi kan for at besvare. Jan Størup Nielsen er chefanalytiker hos Nordea, og han svarer på jeres spørgsmål, der handler om den økonomiske del af coronakrisen.

Jan Størup Nielsen fra Munkebo er chefanalytiker i Nordea. 
Jan Størup Nielsen fra Munkebo er chefanalytiker i Nordea. 
Foto: Nordea pressefoto

Coronavirus har ramt hele verden, Danmark og Fyn. En krise, der påvirker os alle sammen i en eller anden grad, og det er noget, der afføder spørgsmål. Dem kan du få svar på her på TV 2/Fyn. 

I denne artikel kan du få svar på de spørgsmål, du måtte have omkring den økonomiske del af coronakrisen. Vi har allieret os med chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea. Han kan blandt andet svare på, hvad det hele kan få af betydning for renter, aktier, eller boligmarkedet.

Ydermere kan han også svare på spørgsmål om, hvordan det påvirker dansk og international økonomi.

 

Peter Hansen fra Odense spørger:
- Hvordan påvirker krisen huspriserne?

  • Jeg tror ikke, at vi vil se renten stige, men den kommer ikke ned på en halv procent i et godt stykke tid fremover. Men vi kan ikke sammenligne med finanskrisen, der var langvarig. Jeg kan godt forestille mig, at flere danskere vil begynde at spare op, fordi de er blevet forskrækkede. Man kan komme til at se en vis tilbageholdenhed hos huskøbere, der lige vil se, hvordan renten arter sig den kommende tid, og hussælgere, der måske føler sig presset til at sætte prisen ned for at komme af med huset. Jeg er overbevist om, at de usikre tider helt sikkert vil kunne mærkes på sommerhusmarkedet, som er det mest prisfølsomme marked. Et sommerhus er et luksusgode, som man køber, når man har overskud. Vi vil omvendt nok også se sommerhusejere, som føler sig presset til at sælge, måske fordi man er blevet ledig, har brændt fingrene på aktiemarkedet eller har behov for at få penge på kontoen.
  •