Chikane-sag fra Lindø fortsætter

Chikaneret maler på Lindø mangler stadig undskyldning.

Lindø-værftet indgik i slutningen af januar en aftale om at siger undskyld til den kvindelige maler efter episoden med chikane-sag om bord på Lindø-nybygning.

De øvrige dele af forliget er faldet på plads, men som en del af forliget skulle malerens tidligere arbejdsleder give en mundtlig undskyldning til maleren. Og den venter hun stadig på på tredje måned.

Sagen begyndte, da en kvindelig maler under en testsejlads følte sig krænket af en mandlig leders opførsel. Hun anklagede ham for chikane og var længe sygemeldt.

I begyndelsen af januar blev arbejdslederen flyttet til en anden afdeling, og den kvindelige maler vendte tilbage på job på Lindø.

Dengang var det "planlagte organisatoriske ændringer" på værftet, der skaber en foreløbig løsning i den månedslange sag.

Selv om sagen har medført store personlige omkostninger, har den kvindelige maler øjeblik fortrudt, at hun protesterede mod den ydmygende behandling, hun blev udsat for.

- Det er ikke penge eller erstatning, jeg går efter. Men æresoprejsning. Derfor skylder han mig en uforbeholden, personlig undskyldning, siger Linett Kjær Jonasson til CO-Magasinet.

Til bladet siger hun, at sagen have været løst i mindelighed allerede umiddelbart efter prøveturen, hvis ledelsen havde valgt at forflytte
arbejdslederen og give ham en påtale samt givet hende en undskyldning og ladet hende fortsætte arbejdet i sit gamle sjak.

Værftets direktør Finn Buus Nielsen forklarer til Fyens Stiftstidende, at den manglende undskyldning kun skyldes, at Linett Kjær Jonasson stadig er sygemeldt.

- Hun har været sygemeldt, siden forliget blev indgået, fordi hun føler sig psykisk presset, siger Finn Buus Nielsen til avisen.

Læs mere