I det fynske folks tjeneste

Chok hos slagteriarbejdere

Chok, skuffelse og overraskelse. Det er reaktionen hos fagforeningen NNF, der har 740 medlemmer blandt de ansatte på Danish Crown i Odense. Fredag middag fik de meldingen om, at deres arbejdsplads lukker til februar.   

Medarbejderne blev chokerede og vrede over beslutningen om at lukke deres arbejdsplads

Slagteriarbejderne på Danish Crown i Odense mister deres arbejdsplads til februar 2006

1 af 2

Urealistisk med pendling

- Det er bare for at pynte på sagen, når Danish Crown siger, at de fyrede i Odense kan tilbydes arbejde i Horsens og Ringsted. Det lyder alt for rosenrødt. Jeg tvivler på, at folk vil pendle så langt, siger Palle Hansen, der er afdelingsformand for NNF, Odense.

- Selv om vi godt vidste, at Odense-slagteriet blev betragtet som 3. division, hvor de ikke ville investere mere, kom det som et chok, da jeg fik meddelelsen i dag kl. 12, siger Palle Hansen til TV 2/FYN.

Også slagteribrancheformanden i NNF, Odense, Palle Jørgensen er chokeret.

- Jeg kan slet ikke forstå det, for Odense-afdelingen har faktisk opfyldt budgettet, siger Palle Jørgensen til TV 2/FYN.

Ikke andre job på Fyn

Det er planen, at afdelingen i Faaborg bliver udvidet med et ekstra aftenhold, men der ud over ser slagteriarbejdernes fagforening ikke mange nye jobmuligheder på Fyn.

- Jeg kan ikke se, hvor de ufaglærte slagteriarbejdere skal finde arbejde på Fyn, siger Palle Hansen, afdelingsformand, NNF Odense.