I det fynske folks tjeneste

Chok over medicin i fynsk mælk

Der er formentlig et langt større problem med medicin i mælken end hidtil antaget.  Fødevaredirektoratet kalder det \"chokerende\" og bebuder nu en skærpet indsats overfor landmænd, som ulovligt behandler deres dyr med antibiotika.

-

Fødevaredirektoratet er rystet over, at et stort antal landmænd tilsyneladende behandler deres dyr ulovligt med antibiotika. Forleden blev der ved en uanmeldt razzia blandt fynske og jyske landmænd fundet medicinrester i over to trediedele af besætningerne.

\"På forhånd havde vi sagt til os selv, at blev der fundet bare én besætning med ulovlig brug af antibiotika, ville det være alarmerende\", siger chefkonsulent i Fødevaredirektoratet Per Henriksen til Berlingske Tidende søndag.

\"Men de her tal er jo chokerende. Hvis landmænd gentagne gange og uhæmmet behandler deres dyr uden kontrol af dyrlæge, øges risikoen for udvikling af resistente bakterier\", siger chefkonsulenten. Han bebuder nu et stigende antal razziaer hos danske landmænd.

Med en ny lov som regeringen ventes at fremsættte om kort tid, vil landmænd, der misbruger medicin kunne fratages retten til at holde dyr.

\"Vi vil bruge den nye lov aktivt. Overtræder landmænd lovgivningen mere end en gang, kan sagen få alvorlige konsekvenser og prducenten i yderste tilfælde fratages retten til at holde dyr for en periode eller for evigt\", siger Per Henriksen.