Chokpriser på høreapparater

Hvis hørelsen svigter, så er det væsentlig dyrere for samfundet, hvis du vælger at gå til regionerne frem for en privat høreklikinik, det viser nye beregninger.

Beregningerne er baseret på tal fra Region Midtjylland og Region Hovedstaden - i følge beregningerne fra Region Midtjylland koster en offentlig behandling i gennemsnit 8755 kroner for skatteyderne, mens en privat koster 5607 kroner, som er det tilskud regionerne betaler til de private klinikker.

De tal får den konservative gruppeformand i regionsrådet Lasse Krull til at bede om en opgørelse for udgifterne i Region Syddanmark.

- De tal er rystende, jeg har derfor i dag bedt Region Syddanmark om at opgøre tallene for regionen. På et område, der berører så mange hundretusinde af mennesker må vi forlange, at pengene bliver brugt med størst mulig omhyggelighed, siger Lasse Krull.

Regionerne mener dog, at den store forskel kan skyldes, at de private klinikker tager sig af patienter med mere simple hørelidelser, mens de mere komplicerede som kræver en dyrere behandling ender hos det offentlige, det skriver Kristlig Dagblad.