I det fynske folks tjeneste

Christian Eriksen er blevet hyperfarlig på frispark

Ajax-spilleren, fynske Christian Eriksen, banker lige nu boldene i mål på frispark. Det er blevet til fem scoringer de seneste to måneder

Ajax-spilleren, fynske Christian Eriksen, banker lige nu boldene i mål på frispark. Det er blevet til fem scoringer de seneste to måneder.

Christian Eriksen er lige nu så suveræn på frispark, at Polen har god grund til at frygte ham forud for aftenens venskabslandskamp.

Fem gange har den 21-årige midtbanestjerne fra Ajax Amsterdam banket bolden i kassen på frispark de seneste to måneder.

- Nu har jeg tidligere hørt en del for, at jeg ikke var så farlig på frispark. Det er vendt nu. Det begyndte i landskampen mod Georgien, og efter den kamp har følelsen fortsat været der, og jeg har ramt bolden, som jeg skulle, siger Christian Eriksen.

I begyndelsen af juni scorede han i slutfasen sejrsmålet til 2-1 i landsholdets sejr over Georgien.

Sidenhen er det blevet til fire frisparksmål for Ajax - to mål i en træningskamp mod Dresden og scoringer i to forskellige kampe mod AZ Alkmaar. Det ene frisparksmål mod AZ ramte dog en modspiller på vejen.

- Jeg har trænet det i mange år. Som ungdomspiller scorede jeg en del mål på frispark, men så er der gået flere år, hvor det ikke er sket, og nu er det begyndt igen.

- Jeg gør ikke noget anderledes. Det handler meget om timing. Det handler om at få den rigtige følelse af, hvordan bolden skal rammes og få det rigtige tilløb, siger Christian Eriksen, der ikke har ladet sig inspirere af andre dygtige frisparksskytter.

- Jeg skyder med indersiden og følt. En spiller som Cristiano Ronaldo sparker på en anden måde, og hans frispark er meget svære for keeperne at regne ud. Jeg håber ikke, at jeg er nem at regne ud, men jeg har min egen måde at sparke på.

- Jeg prøver at få den uden for keeperens rækkevidde, og jeg skyder efter siden af målet.

- Jeg kigger meget efter keeperen og ser på, hvor han står, så jeg ved, hvilket hjørne jeg skal sparke efter. Jeg kigger også på muren for at bedømme, om jeg skal sparke højt eller sætte den lavt, forklarer Eriksen.

Den unge dansker har scoret fra mange forskellige vinkler og afstande. I weekenden bankede han den ind fra godt 28 meter mod AZ Alkmaar i en ligakamp i Æresdivisionen. Det var så langt ude fra, at andre spillere måske ikke havde sparket på mål.

- Det var den løsning, jeg valgte. Jeg havde selvtillid og vidste, at jeg kunne, og så sparkede jeg, og det gik godt, siger Eriksen.

Måske får han atter muligheden fra klokken 20.45 i aften, når danskerne løber på banen i Gdansk.